ایران در جنگ نرم، پشتیبانی فکری مسلمانان را برعهده دارد/ عقاید اسلامی ترویج شود، سلفیگری کنار میرود
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، بعد از گذشت یک هفته از انفجار انتحاری در مسجد شیعیان قندوز در افغانستان تروریستها جنایتی دیگر را در مسجد شیعیان قندهار رقم زدند و شماری از شیعیان نمازگزار را به شهادت رساندند و زخمی کردند. روز گذشته نیز منابعی در ولایت جوزجان افغانستان از برافراشته شدن پرچم گروه تروریستی داعش در شهر آقچه؛ مرکز ولسوالی آقچه این ولایت خبر دادند. همزمان از ولسوالی منجیگک جوزجان نیز رویداد مشابهی گزارش شده است. یک عضو جامعه مدنی جوزجان گفت، عناصر داعش از چند روز پیش پرچم سیاهشان را بر بالاحصار شهر آقچه و قرارگاه منسوب به آقمحمد قوماندان برافراشته بودند. اردیبهشت ماه سال جاری نیز جنایتکاران داعشی صدها دختر مظلوم شیعه افغان را در مقابل مکتب سیدالشهدا(ع) در کابل با چند انفجار پیاپی قتلعام کردند.
سوءاستفاده دشمن از غفلت جهان اسلام
این حوادث نخستین و آخرین جنایات دشمنان در افغانستان نیست، ولی توالی حوادث نشاندهنده برنامهریزی دقیق دشمنان اسلام برای اهدافی بزرگتر است. تحرکات داعش در افغانستان در حالی است که به نظر میآید این گروه تروریستی درحال سوءاستفاده از غفلت جهان اسلام است و پرداختن به موضوعاتی همچون عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، رعایت حقوق بشر در کشورهای غرب آسیا و استیفای حقوق مردم، ازجمله حق آزادی زندانیان فلسطینی، تمرکز را از توسعه تروریستهای داعشی در نقاطی همچون افغانستان دور کرده است.
علاوه بر این، در سایه اختلافات شدید میان ملتها و دولتهای مسلمان در زمینه شیوه حکومتداری در عراق و لبنان، تفکر افراطی در منطقه بسط یافته و ملتها باید مراقب تلاشهای فزاینده طراحان سیاست خصمانه و عوامل آنها برای ایجاد دودستگیها در میان مردم باشند. حمله برای ضربه زدن به اسلام با هدف مخدوش کردن وجهه و نابود کردن آن انجام میشود و قدرتهای غربی و مستکبران با کمک مزدوران داخلی در میان امت اسلام به گسترش گروههای توطئهگر مانند داعش کمک میکنند. داعشیها همچون دوره جاهلیت به ریختن خونهای حرام و هتک حرمت مسلمانان اقدام میکنند و از انجام اعمال شنیع بربریت ابایی ندارند. برای مقابله با چنین تحرکاتی باید هوشیاری علمای جهان اسلام بیشتر و راههای مقابله با توطئهها تبیین شود. در این راستا ایجاد و راهاندازی مکانیسمی برای آگاهسازی جوانان و بسیج نیروهای وفادار به اسلام و تبیین عظمت این دین آسمانی لازم به نظر میآید.
بیم و امید تشکیل بسیج مردمی افغانستان
افغانها سالهاست بهوسیله عناصر مستکبر جهان مورد ظلم و جنایت واقع میشوند؛ ۲۰ سال پیش آمریکا با هدف ساقط کردن حکومت طالبان و با ادعای مبارزه با تروریستها به افغانستان لشکرکشی کرد و در این مدت هزاران نفر از مردم افغانستان را به خاک و خون کشیده است، ولی هیچ خبری از محو و نابودی تروریستها نیست. بعد از سالها آوارگی و بدبختی افغانها مشخص میشود اصلاً هدف واقعی آمریکا نابودی تروریستها نبود، بلکه میخواستند آنها را در گروهها و فرقههای جدید تقویت و تجهیز کنند که یکی از جنایتکارترین آنها گروه داعش است. این گروه تروریستی در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما شکل گرفت و هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در کتاب خود با عنوان «گزینههای دشوار» اعتراف کرد، داعش ساخته دست آمریکاست.
بیشتر بخوانید:
صحنهگردانان داعش در افغانستان/ چه کسانی با کارت تکفیریهای بازی میکنند؟
واکنش جامعه جهانی به حمله تروریستی به شیعیان قندهار
پس از ناکامی آمریکا در تحقق اهدافش در سوریه و عراق، هزاران داعشی راهی افغانستان شدند و اهداف بلندمدتی دارند که مخدوش کردن امنیت کشورهای آسیای میانه و جمهوری اسلامی ایران جزو اهداف آنهاست؛ لذا تشکیلات داعش خراسان ایجاد شد و بهدنبال عضوگیری از اقوام مختلف هستند. از این رو بعید نیست که آینده منطقه، آبستن حوادث جنایتکارانه زیادی باشد، لذا باید هوشیار بود و با تدبیر، نقشههای دشمنان را خنثی کرد، ولی آنچه میتوان از شیعیان مظلوم افغانستان و دیگر اقوام این کشور اعم از ازبک، تاجیک و پشتون انتظار داشت، این است که دستبسته نمانند تا امنیتشان از خارج مرزها حفظ شود، بلکه خودشان دست بکار شوند و سبک بسیج مردمی را که در حفاظت از جان مردم، مساجد و محلات در کشورهای اسلامی ازجمله عراق مثمرثمر بوده است را پیادهسازی کنند.
حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراینباره گفت: امروز وحدت امت اسلامی از واجبات و ضروریات دینی است و جهان اسلام و علمای مسلمان ناگزیرند تفکر اسلامی را به عنوان جایگزینی برای تفکرات افراطی و سلفی تبیین کنند.
وی افزود: تنشها و توطئههایی که این روزها علیه جهان اسلام انجام میشود، همه کشورهای اسلامی را بر آن میدارد تا قوای عملیاتی خود را بکار بندند و در جنگ نرم با دشمن امکانات خود را بسیج کنند. ما در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی وظیفه داریم امکانات پشتیبانی جنگ را که در میدان نبرد با دشمن علیه آنها بکار میرود فراهم کنیم و با اقدامات خود گامی در راستای خنثی کردن توطئههای دشمن ظالم برداریم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی عنوان کرد: ما در مقابله با تحرکات دشمن، خود را افسران جنگ نرم میدانیم و تلاش میکنیم با برگزاری مجمعها و نشستهایی در جهان اسلام، علما را علیه تفکرات خبیثانه دشمن در یک جبهه حفظ کنیم. امیدواریم تلاشهای ما در کنار اقدامات مسلمانان در نقاط مختلف جهان درنهایت به صلح دائم و جامع منجر شود. کافی است عقاید اسلامی را ترویج دهیم؛ فکر سلیم از این تفکرات نسبت به افکار افراطی و سلفی استقبال میکند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/